Shopping

Shopping är det inte många som tänker på när man nämner Simrishamn. Men staden frodas, speciellt på sommaren, och med den handeln. Som shoppingsugen kan man finna mycket fint och unikt i Simrishamn. Staden har ett bra grundutbud kryddat med mindre affärer med speciella inriktningar. Är man kulinariskt intresserad finns det mycket att hämta här.

Apotekarns Trädgård är en medelhavsoas där man kan avnjuta en god fika samt köpa inredning som förknippas med medelhavet i den tillhörande butiken. Givetvis är ett stopp på närliggande Kiviks Musteri ett måste om man är på jakt efter godsaker. Här man kan ägna sig åt att shoppa en uppsjö av livsmedel tillagade av smakrika äpplen, frukter och bär. Vad sägs om en välsmakande dessertsås, salsa eller chutney? Roliga design- och inredningsbutiker finns det gott om i Simrishamn.

Mycket är antikt men en del nya butiker har dykt upp som presenterar mer moderna skapelser, Urban Living är en sådan. Hamnen i Simrishamn är givetvis populär och välbesökt med dess restauranger och butiker med marin inriktning.

Är man konstintresserad finns det en rad butiker i och omkring Simrishamn som kan tillfredsställa den som vill ägna sig åt shopping. Många designers har egna butiker där de säljer inredningsprodukter, designmöbler, kuriosa och eget hantverk. Under sommaren när man färdas längs med vägarna på Österlen kan man titt som tätt stöta på olika loppisar och outlets. Perfekt om man gillar sakletande och jakt på riktigt bra fynd. Trevliga gårdsbutiker kan man också besöka i närheten av Simrishamn. Att handla direkt från lokala producenter är en upplevelse man inte bör missa.